KINDEREN / JONGEREN - MODULE SESSIES 

'INZICHT EN MEDITATIE MODULE SESSIES'                                                                                   LIVE SESSIES VIA ZOOM

Afgelopen twee jaar, is er veel op ons mensenleven en samenleving afgekomen. Zaken waar wij persoonlijk geen controle over hadden en maatregelen, welke ons werden 'opgelegd' als nog niet eerder ervaren. 

De samenleving lijkt zich ogenschijnlijk te conformeren met deze hedendaagse situatie van  op en neer gaande, materiële en fysieke maatregelen. Echter heeft de wetenschap en politiek, onvoldoende besef en aandacht, voor de aanslag en gevolgen op onze psychische en emotionele gesteldheid, zowel op korte als langere termijn. Dit wordt enorm onderschat en vraagt om serieuze aandacht.  

Volwassenen zijn in staat en hebben vaak nog dagelijks de gelegenheid om hun persoonlijke ervaring en gevoelens te uiten en te delen met hun omgeving, maar hoe is dit gesteld bij kinderen? Onze kinderen, die moeite hebben zich kwetsbaar open te stellen binnen het gezinsleven, hoe betrekken ouders hun kleine kinderen, puberjongeren en jong volwassenen hierin?

In hoeverre kunnen kleine kinderen en jongeren hun gedachten en emoties delen, ontladen en bespreekbaar maken met hun directe omgeving? En zijn zij daartoe wel in staat?     

Ondanks dat ouders met de best mogelijke intenties kinderen op de wereld brengen, heeft niet ieder kind vanaf zijn geboorte, een ideale basis en omstandigheden ervaren. Te denken aan hoog sensitieve kinderen, ouders die gescheiden zijn, eenouder gezinnen, invloeden van ziekte en beperkingen binnen het gezin, ouder(s) met trauma aspecten en kinderen, welke onvoldoende tot geen veilige basis hebben ervaren en kunnen ontwikkelen.           

De impact van de pandemie, heeft ook veel 'onzichtbare en niet voelbare' aspecten in kinderen naar boven gehaald en bloot gelegd, wat te vernemen is in hun reageren, gemoedstoestand en gedrag. Maar ook het 'vluchten' in bijbaantjes, uit-huiszaken, gamen,  sociale media, internet, shoppen en andere aandacht trekkende zaken waar zij een hoegenaamd 'veilig gevoel' bij ervaren.       

Juist zij, zij zijn die energieke, jonge bouwers en vormgevers van een vernieuwende samenleving, waarin hogere menselijke principes en waarden het fundament moet gaan vormen. Zij hebben moeite, om zich met hun zelfgevoel en hogere intuïtieve vermogens te verbinden en staande te houden, in deze verharde, materiële samenleving.

Hun hoger bewustzijn en unieke kwaliteiten, passen niet in 'oude' denk- en leef concepten van de huidige wereldmaatschappij, waar hun ouders wél altijd aan hebben geconformeerd.

Het bevestigen aan hen, dat zij méér zijn en met hun unieke kwaliteiten en creatieve ideeën en oplossingen, een zeer belangrijke rol in de samenleving zullen gaan innemen en manifesteren, is zo ontzettend nodig.

Speciaal voor hen, ‘alle gevoeligen’, om deze belangrijke intuïtieve verbinding weer te doen ervaren en herinneren, worden deze 'inzicht-meditatie-module sessies' aangereikt, op een speelse, humorvolle en begrijpende wijze, waarin de energie vibratie ‘vrijheid van zijn’, in    deze sessies de boventoon zullen gaan leiden. 

Wat is de opzet en hoe gaan wij dit doen?:

Iedereen mag deelnemen die zichzelf herkent in bovenstaande beschrijving. 

Jezelf her-ontdekken, die kant, welke jij nog niet eerder van jezelf hebt gezien.

Waardeer en gun het jezelf en wees vooral welkom!‘

Via ‘Live Zoom’, zullen de sessies worden aangereikt en kan uw kind / jongere actief deelnemen via een pc, tablet of laptop met audio en video, op een plek waar het zichzelf kan zijn. Uiteraard bent u als ouder ook welkom, om uw jonge zoon of dochter te ondersteunen en supporten. De oudere jongeren zullen dit wel voor zichzelf kunnen bepalen.

Om de week zullen deze sessies plaatsvinden met de bedoeling, om uw kind / jongere op regelmatige basis te laten deelnemen. De inzicht & meditatie sessies dragen bij aan hun persoonlijke-, als emotionele- en geestelijke groei en evenwichtigheid.

De tijdsduur van iedere sessie, bedraagt ongeveer 65 minuten.

Grootte van de groep:

We vormen kleine groepjes van 3 tot maximaal 4 kinderen, in onderstaande leeftijdscategorieën, daar wij kwalitatieve, persoonlijke aandacht voorop zetten.                      De aangegeven categorieën zijn dan ook indicatief.

Groep – 8 tot 12 jaar

Groep – 12 tot 16 jaar

Groep – 16 tot 23 jaar

Actieve’ deelneming, van wat wij samen gaan doen:

Iedere sessie start met een thema, actueel onderwerp of persoonlijke vraag van een kind / jongere. Deze zal op intuïtieve wijze, in een ruimere context en perspectief worden geplaatst, waarin een ieder wordt uitgenodigd, om zichzelf te leren observeren als waarnemer. Hierdoor zullen er verrassende en vernieuwende inzichten ontstaan, waardoor er een spontane, natuurlijke interactie zal ontstaan, waarin een ieder, een spiegel kan zijn voor een ander. 

Onderstaande aspecten zullen worden belicht en lopen als leidraad door alle sessies:

 • Het verschil ervaren tussen emoties en intuïtie (hoger gevoel).

 • Leren waarnemen en bewust te worden hoe ik reageer op een ander.

 • Complimenten en waardering geven aan mijzelf.

 • Wat zijn emoties en hoe ga ik daar mee om?

 • Hoe leer ik luisteren naar mijn intuïtie? (hoger gevoel).

 • Leren communiceren met mijzelf.

 • Eenvoudige methoden / oefeningen om rust en focus in jezelf te creëren.

 • Groeien in vertrouwen, waardoor mijn eigenwaarde verhoogt.

 • Hoe van je zelf te leren houden?

 • Waarom reageer ik op een bepaalde manier op anderen?

 • Jouw persoonlijkheid - jouw ‘ego’.

 • Wat is ‘energie’ in werkelijkheid en waarom is dit zo belangrijk om te weten?

Kosten bijdrage – De eerste introductie deelname is kosteloos:

De wens is, om iedereen de gelegenheid te geven om deel te nemen, hierdoor houden we bewust de kosten drempel laag. Voor de deelname van twee sessies per maand, bedragen de kosten € 30,- Euro, per maand.

Voor data (start in februari/maart 2022), vragen en aanmelding:

https://www.hetnieuwecollectievebewustzijn.nl/contact